Polis Hammam | Το καλύτερο χαμάμ της Ευρώπης στο κέντρο της Αθήνας (photos)

Και όμως είναι αλήθεια! Το Polis Hammam στην οδό Αυλητών 6-8 στην περιοχή του Ψυρρή, έχει αποσπάσει για  δύο συνεχόμενες χρονιές δύο σπουδαίες διακρίσεις, ως ο καλύτερος χώρος στο είδος του στην Ευρώπη, τόσο από το Trip Advisor όσο και από το Luxury travel guide.

gosman 01-logo-PNG-180X170Του: Δημήτρη Γκοσμάνη – dimigos7@gmail.com

Polis Hammam

Το γεγονός ότι οι κριτικές των επισκεπτών οδήγησαν στις συγκεκριμένες διακρίσεις, επαναπροσδιορίζει την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη αλλά και την χώρα μας, σ’ έναν από τους σπουδαιότερους τουριστικούς προορισμούς.

Το Polis Hammam, ξεκίνησε, πριν από επτά χρόνια στην Θεσσαλονίκη, ενώ το Polis Hammam στην Αθήνα «μετράει» μόνο ενάμιση χρόνο λειτουργίας, διάστημα μικρό, αλλά ικανό για να δικαιώσει το όραμα της «μαμάς του», που δεν είναι άλλη από την κυρία Αλεξάνδρα Λούτσου, μια νέα γυναίκα, η οποία τόλμησε στο «επιχειρείν» σε καιρούς εξαιρετικά δύσκολους, για όσους θέλουν να επενδύσουν στην χώρα μας.

Η Ελληνίδα αυτοδημιούργητη Αλεξάνδρα Λούτσου, με έμφυτη ευγένεια και αισθητική, έχει αποδείξει χρόνια τώρα σε όσους την γνωρίζουν από κοντά, ότι  είναι αφιερωμένη  στον στόχο της.

Αλεξάνδρα Λούτσου
Η κ. Αλεξάνδρα Λούτσου Ιδιοκτήτρια των Polis Hammam

Αν και επιχειρεί στην Θεσσαλονίκη περισσότερα από 30 χρόνια, ουδέποτε συμμετείχε σε  κοσμικές εκδηλώσεις και όπως υποστηρίζουν όσοι την γνωρίζουν καλά, η ζωή της είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στους αγαπημένους της ανθρώπους, τα ζώα που λατρεύει και φυσικά στις επιχειρήσεις της.

Αυτό επιβεβαιώνει και η διευθύντρια επικοινωνίας του Polis Hammam στην Αθήνα, Νανά Παλαιτσάκη, δηλώνοντας, υπερήφανη που στο βιογραφικό της πια διαθέτει ένα ακόμη «πρωτάθλημα» διάκρισης.

Νανά Παλαιτσάκη
Η κ. Νανά Παλαιτσάκη διευθύντρια επικοινωνίας του Polis Hammam

Ο χώρος του Polis Hammam, ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής, πραγματικό κόσμημα, δίπλα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δημιουργεί από την στιγμή που ξεκινάει ο μικρός πεζόδρομος της οδού Αυλητών, την αίσθηση ότι πίσω από την είσοδό του, κάτι μοναδικό συμβαίνει.

Χρησιμοποιούμε τις φωτογραφίες για να διαπιστώσετε τα όσα με λέξεις δεν μπορούν ν’ αποδοθούν, καθώς δεν είναι εύκολο μέσα από την οθόνη του υπολογιστή που διαβάζετε ν’ ακούσετε τον ήχο των νερών των σιντριβανιών, και των μυρωδιών καθαριότητας που κυριαρχούν στον χώρο, αλλά και το άρωμα του βασιλικού που υποδέχεται όσους ξεκουράζονται στην εσωτερική αυλή του κτιρίου.

 Τι είναι το Polis Hammam και ποιος ο λόγος που διακρίθηκε δύο συνεχόμενες χρονιές.

Θα χρησιμοποιήσω την φράση της Αλεξάνδρας Λούτσου, με την οποία περιέγραψε εκείνη σε μένα αυτό που ήθελε να πετύχει δημιουργώντας τους δύο χώρους, τον πρώτο στην Θεσσαλονίκη και τον δεύτερο στην Αθήνα… Οι ψυχές των ανθρώπων ανοίγουν εδώ, όπως τα όστρακα στον ατμό!

Polis Hammam Ψυρρή

Είναι μια φράση από την ταινία «Πολίτικη κουζίνα» , φράση – «οδηγό» της Αλεξάνδρας γι’ αυτή την επιχειρηματική «τρέλα, καθώς στην Αθήνα, ο συγκεκριμένος χώρος ήταν ένα ερείπιο όπου κατοικούσαν τρωκτικά. Αυτός ο εγκαταλελειμμένος χώρος ενέπνευσε την συγκεκριμένη κυρία, να δημιουργήσει αυτό το «κόσμημα».

Η πρωτοβουλία της Αλεξάνδρας, να επενδύσει σε αυτή την περιοχή με το συγκεκριμένο έργο, αναβάθμισε  επίσης και όλη την γειτονιά για την οποία έχουμε πολλά μελλοντικά σχέδια.

Είναι καταπληκτικό να νιώθεις, ότι μπορείς, μπορούμε, με μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις να βοηθήσουμε στον καθαρισμό ή στην αισθητική ανάπτυξη της πόλης που αγαπάμε.

Το Hammam είναι γνωστό στους περισσότερους ως Turkish Bath, όμως με αφορμή τις διακρίσεις μας, θέλω να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι οι ρίζες της λουτροθεραπείας και της μάλαξης, υιοθετούνται ως μοναδικές πρακτικές αποκατάστασης και όχι μόνο στην Αρχαία Ελλάδα.

Την υδροθεραπεία και την μάλαξη, την χρησιμοποιούν ο Ιπποκράτης, ο Πυθαγόρας, ο Ασκληπιάδης, για την πρόληψη κακώσεων, αλλά και την αποθεραπεία σε πολεμιστές μετά την μάχη.

Polis Hammam Αθήνα Ψυρρή

Πρωτόκολλα ειδών μαλάξεων βλέπουμε σε αρχαία αγγεία όπου απεικονίζεται και η σχέση μεταξύ θεραπευόμενου και αθλητή.

Τα λουτρά γνωρίζουν εξαιρετική αίγλη από τους Ρωμαίους, για να περάσουν στο Βυζάντιο και από εκεί να φτάσουν στους νεότερους χρόνους να γίνουν  αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων της Πόλης.

Το Hammam στην Πόλη, ήταν μια λαϊκή συνήθεια. Ήταν η αφορμή για συνάντηση και κουβέντα. Ήταν ο χώρος της κοινωνικής συναναστροφής με αφορμή το λουτρό, γι’ αυτό και αγαπήθηκε πάρα πολύ και από ευγενείς, αλλά και από τον απλό κόσμο.

Η Αλεξάνδρα Λούτσου, οραματίστηκε να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα έδινε αφορμή για άγγιγμα  και συναίσθημα.

Κατάφερε λοιπόν, να δημιουργήσει ένα μοναδικό κοκτέιλ αισθήσεων που βασίζεται στην θεραπευτική δύναμη του νερού αλλά και στα μοναδικά πρωτόκολλα θεραπειών που συνδυάζουν την λουτρική θεραπεία, με την μάλαξη.

Η εμπειρία για τον καθέναν είναι βιωματική. Η χαρά για τους συνεργάτες – θεραπευτές  είναι απίστευτη όταν βλέπουν μετά το τέλος της εμπειρίας , ανθρώπους να ξεσπάνε σε κλάματα και να φυλάνε τα χέρια του θεραπευτή.

Polis Hammam Αθήνα

Λειτουργεί κάθε μέρα και Σαββατοκύριακο, από τις 11 το πρωί, έως τις 11 το βράδυ, με περιπτώσεις από αντρόγυνα ν’ αγκαλιάζουν τους θεραπευτές τους ομολογώντας ότι ποτέ στην ζωή τους δεν περίμεναν ότι θα συναντούσαν μια παρόμοια εμπειρία.

Αυτό είναι λειτούργημα που προσφέρουν οι συνεργάτες του Hammam. Είναι πάρα πολύ περήφανοι  που μπορούν να προσφέρουν στους ανθρώπους φροντίδα και τέτοιας ποιότητας υπηρεσίες.

Όλοι τους θαυμάζουν την Αλεξάνδρα Λούτσου πολύ. Κατόρθωσε με την επιμονή της  αλλά και με την επιλογή άριστου ανθρώπινου δυναμικού, να χαρίσει στην χώρα μας μια μεγάλη διάκριση, προσφέροντας στον κόσμο ότι πιο σπάνιο πια, συναίσθημα και φροντίδα.

Το Polis Hammam με την μεγάλη ποικιλία των υπηρεσιών του, θέλει να γνωρίσει στον επισκέπτη μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής, που με αφορμή την καθαριότητα και τον εξαγνισμό που προκαλεί το νερό, σε συνδυασμό με την άριστη κατάρτιση των θεραπευτών, μυεί τον επισκέπτη σε μια μυσταγωγία ανακούφισης, ψυχής και πνεύματος.

Polis Hammam Αθήνα Ψυρρή

Για τους Έλληνες πόσο προσιτές είναι οι υπηρεσίες

«Αυτό ήταν και το μεγάλο στοίχημα. Να μπορούμε να προσφέρουν στους πιο απαιτητικούς επισκέπτες μοναδικές υπηρεσίες σε απόλυτα προσιτή τιμή. Ενδεικτικά λοιπόν,  διαθέτουν υπηρεσίες που  ξεκινάνε από 22 Ευρώ».

Ποιοι επιλέγουν και ποιοι διάσημοι έχουν επισκεφτεί το Polis Hammam

«Οι ταξιδιώτες του κόσμου που έχουν την εμπειρία του Hammam σε άλλες μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, αλλά και πάρα πολλοί Έλληνες που θέλουν να προσφέρουν στον εαυτό τους ή στον άνθρωπο που αγαπάνε ένα μοναδικό δώρο. Μας επιλέγουν νύφες! Κορίτσια που ή θέλουν να εμπιστευθούν εμάς για την περιποίησή τους πριν τον γάμο, ή μελλόνυμφοι που κάνουν στον χώρο μας το Bachelor. Επίσης έχουν επισκεφθεί και τον χώρο μας στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη Σεΐχηδες, πριγκίπισσες, ηθοποιοί, διακεκριμένοι Έλληνες και Ελληνίδες επιχειρηματίες, επιστήμονες και πολιτικοί. Είναι αρχή μας να σεβόμαστε την εμπιστοσύνη συγκεκριμένων ανθρώπων, γι’ αυτό και διαθέτουμε prive χώρους, για να χαλαρώνουν εντελώς από τους καθημερινούς απαιτητικούς ρυθμούς της ζωής τους. Επίσης μας εμπιστεύονται πρωταθλητές καθώς ειδικά για εκείνους που ετοιμάζονται για πρωτάθλημα, είναι πολύ σημαντική η περίοδος της προετοιμασίας, αλλά και η περίοδος μετά τον αγώνα γι’ αποκατάσταση των τραυμάτων»

Polis Hammam Αθήνα: Αυλητών 6-8 Ψυρρή – τηλ. 210 321 20 20

Polis Hammam Θεσσαλονίκη: Καραμανλή 40Α Καλαμαριά – τηλ. 2310 488 216

Φωτο: STUDIOVD.GR