Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μάρκλ ανήκουν ήδη στο Club των πολυεκατομμυριούχων

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μάρκλ έχουν ήδη ιδιωτεύσει, έχοντας στον λογαριασμό τους 34.000.000 εκατ. βρετανικές λίρες.

Μπορεί η ανακοίνωση της παραίτησης του δούκα και της δούκισσας του Σάσσεξ, του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ, από τα Βασιλικά τους καθήκοντα να προκάλεσε μεγάλο θόρυβο στην Μεγάλη Βρετανία, όμως τα όσα είπε ο νεαρός εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ περί οικονομικής ανεξαρτητοποίησης του ζευγαριού φαίνεται να έχει υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με τη βρετανική Μetro, το πριγκιπικό ζεύγος έχει ήδη στον τραπεζικό λογαριασμό του ποσό ύψους 34.000.000 εκατ. βρετανικών λιρών (40 εκατ. ευρώ), από την έως τώρα δραστηριότητας τους.

Μόνο που μέχρι να ανακοινώσουν την παραίτηση τους δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση των χρημάτων αυτών, αλλά ούτε και των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στο όνομά τους.

Από την στιγμή που ανακοίνωσαν την παραίτηση τους, τόσο ο πρίγκιπας Χάρι όσο και η Μέγκαν αποδεσμεύονται πλήρως από το να αποδίδουν λογαριασμό για τις οικονομικές κινήσεις τους.

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μάρκλ
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μάρκλ

Οπότε έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το ποσόν αυτό. Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς το ζευγάρι ανήκει στο Club των πολυεκατομμυριούχων.

Με βάση το Forbes, η κοινή τους περιουσία το 2019 ανερχόταν στα 500.000.000 δολάρια.

Η Μέγκαν Μάρκλ προτού ακόμη παντρευτεί τον πρίγκιπα Χάρι, θεωρείτο μια ιδιαίτερα πετυχημένη ηθοποιός, με υψηλό κασέ: Μόνο για την συμμετοχή της στην δραματική σειρά «Suits» η πληρωμή της ήταν 330.000 βρετανικές λίρες ανά σεζόν.

Η ίδια είχε δηλώσει πως μετά τον γάμο τους θα σταματούσε την καριέρα της στην υποκριτική όπως και έπραξε…

Μόνο που πλέον το βασιλικό πρωτόσκολο δεν ισχύει για εκείνη κι έτσι δεν αποκλείεται να την ξαναδούμε μελλοντικά τόσο στην μικρή αλλά και στην μεγάλη οθόνη και σίγουρα με υψηλότερο κασέ χρημάτων, όπως εκτιμά ο διεθνής τύπος.

Σημειώνεται πως ο νεαρός πρίγκιπας είχε θητεύσει για 10 χρόνια (2005-2015) στο βρετανικό στρατό ως πιλότος ελικοπτέρων με ετήσιο μισθό 50.000 δολάρια, τον οποίο, όμως δώριζε σε φιλανθρωπίες.

Η παραίτηση του από τα πριγκιπικά τους αξιώματα συνεπάγεται επιπλέον, ότι στο εξής θα καλύπτουν με ιδία έξοδα τα ταξίδια τους.

Στο σημείο αυτό υπάρχει ένα ζήτημα καθώς ουδείς γνωρίζει ποιος θα καλύπτει στο εξής τα έξοδα τους ως μέλη της βασιλικής οικογενείας, μιας και τυπικά διατηρούν τους τίτλους ευγενείας τους, αλλά δεν θα πληρώνονται από το Στέμμα.

Πάντως, τόσο η Μέγκαν όσο και ο Χάρι επεκτείνουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες μέσω του Site τους, στο οποίο θα δέχονται πλέον απευθείας ερωτήσεις του κοινού τους, κάτι που ήδη κάνουν και στον κοινό τους λογαριασμό στο Instagram.

Βαπτίστηκε ο γιος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν στον Πύργο του Ουίνδσορ (photos)