Άγγελος Αγγελόπουλος: Ένας Έλληνας designer με διεθνείς διακρίσεις (photos)

Ο Άγγελος Αγγελόπουλος έχοντας σχεδιάσει τους εσωτερικούς χώρους αμέτρητων σπιτιών πανίσχυρων Ελλήνων αλλά και μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία της χώρας, διαθέτει και μια αξιόλογη διεθνή πελατεία σε Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Λονδίνο, Ρωσία, Ινδία, Ασία, Κύπρο κ.ά.

gosman 01-logo-PNG-180X170Επιμέλεια: Δημήτρης Γκοσμάνης – dimigos7@gmail.com

Άγγελος Αγγελόπουλος Έλληνας designer με διεθνείς διακρίσεις

Μάλιστα ο διεθνής εκδοτικός κολοσσός TeNeus εξέδωσε το διεθνές λεύκωμα (Τα αντίστοιχα Όσκαρ του χώρου σε ένα βιβλίο του) με τους σημαντικότερους interior designers του πλανήτη στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο δικός μας Άγγελος Αγγελόπουλος και φιλοξενείται σε 6σελιδο αφιέρωμα το μεγαλύτερο που διαθέτει η έκδοση.

Επί 13 συναπτά έτη ο Άγγελος Αγγελόπουλος με το έργο του συμπεριλαμβάνεται στο διεθνές πολυτελές λεύκωμα «Andrew Martin Interior Design Review» που θεωρείται η βίβλος του «Interior Design» σύμφωνα με τις διεθνείς προσωπικότητες και εκδόθηκε το νέο λεύκωμα του στο οποίο για μια ακόμη φορά συμπεριλαμβάνει του διεθνούς φήμης έργο του Άγγελου Αγγελόπουλου.

Άγγελος Αγγελόπουλος Έλληνας designer με διεθνείς διακρίσεις

Ο διεθνής εκδοτικός οίκος Taschen έχει φιλοξενήσει το έργο του στο πρώτο του λεύκωμα για το Interior design και τον επιλέγει για το εξώφυλλο του. «Τον επιλέγουμε επί σειρά ετών γιατί στο λεύκωμα μας συγκαταλέγονται μόνο οι designers εκείνοι που δημιουργούν μόδα και όχι αυτοί που την ακολουθούν» είχε δηλώσει για εκείνον παλαιότερα ο πρόεδρος του φημισμένου οίκου επίπλων και έργων τέχνης αλλά και εμπνευστής του θεσμού.

Άγγελος Αγγελόπουλος Έλληνας designer με διεθνείς διακρίσεις

Αξίζει να αναφερθεί πως στα μέλη της κριτικής επιτροπής περιλαμβάνονται διευθυντές μουσείων, γκαλερί, εφημερίδων και περιοδικών (όπως New York Times, Herald Tribune, «Vogue» κ.ά.), σταρ, τζετ σέτερς κ.ά.

Βέβαια η συγκεκριμένες δεν αποτελούν και τη μοναδική διάκριση για τον κ. Αγγελόπουλο. Η British Voghe στο τεύχος του Φεβρουαρίου του 2019 έχει αφιέρωμα Boutigue Hotel Maison Grecgue 12 χρόνια μετά την κατασκευή του, ιδιαίτερη επιβράβευση της διαχρονικότητας του στυλ του.

Άγγελος Αγγελόπουλος Έλληνας designer

Αφιερώματα στο έργο του Άγγελου Αγγελόπουλου ως Interior designer έχουν γίνει στα σημαντικότερα έντυπα στην Ιαπωνία, «Casa Brutus» Κίνα, Ινδία περιοδικό «A&i» (του αφιέρωσε ολόκληρο τεύχος, αλλά και τα εκτενή αφιερώματα στο ιταλικό «Architectural Digest», στην αμερικάνική «Vogue», το γαλλικό «Marie Claire», το «Traveller Conde Nast» κ.ά. καθώς και εκτενή αφιερώματα στην Ρωσία Γερμανία, Τουρκία Πορτογαλία Αγγλία.

Το 1990 σχεδίασε το πρώτο του ξενοδοχείο, το «Andromeda Athens», ένα από τα ελάχιστα τότε boutique hotels στην Ευρώπη.

Από το 1999 μέχρι σήμερα έχει σχεδιάσει πάνω από 40 ξενοδοχεία, ενώ στα πρότζεκτ του περιλαμβάνονται ακόμα κατοικίες, clubs, cafe, εστιατόρια, καταστήματα, γραφεία κ.λπ.