Angelos | Let There Be Light – Αναδρομική έκθεση του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα καλλιτέχνη στο Λονδίνο (photos)

Κωνσταντίνος Λεμός, Άγγελος, Μαρίντια Καφετζοπούλου (φωτο επάνω)

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα καλλιτέχνη Άγγελου στο Λονδίνο. Μουσική έκθεσης: Σταμάτης Σπανουδάκης.

Μια μαγευτική έκθεση με τίτλο Let There Be Light, φέρνει κοντά δύο μοναδικούς Έλληνες δημιουργούς, το γνωστό ζωγράφο Άγγελο και τον διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου, ως αγγελιοφόρους, μέσω της δουλειάς τους να μεταφέρουν ελπιδοφόρα μηνύματα που ο σύγχρονος άνθρωπος έχει την ανάγκη να ακούσει πέρα από ελληνικά σύνορα.

gosman 01-logo-PNG-180X170Του: Δημήτρη Γκοσμάνη – dimigos7@gmail.com

Councillor Ian Adams , Άγγελος, Αρχιεπίσκοπος Γρηγόριος Μεγάλης Βρετάνιας, Άδωνης Γεωργιάδης, Μαριντία Καφετζοπούλου
Councillor Ian Adams , Άγγελος, Αρχιεπίσκοπος Γρηγόριος Μεγάλης Βρετάνιας, Άδωνης Γεωργιάδης, Μαρίντια Καφετζοπούλου

Η έκθεση Let There Be Light, την οποία εγκαινίασε ο εκπρόσωπος της βασίλισσας ο Lord Mayor of Westminster, Councillor Ian Adams ο οποίος σχολίασε τη σημασία της έκθεσης για την προώθηση της σχέσης μεταξύ της ελληνικής διασποράς και της κοινότητας του Λονδίνου καθώς και τα ελπιδοφόρα μηνύματα που θέλει να μεταφέρει.

Μεταξύ άλλων αξιοσημείωτων παρευρισκομένων ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Γρηγόριος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανία, ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Δημήτριος Καραμίτσος-Τζιράς, ο High Commissioner της Κύπρου Ευριπίδης Ευρυβιάδης, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης και πολλοί άλλοι.

Λουκάς Σπηλιωτόπουλος, Άγγελος, Μένια Κούλη, Λίζα Χατζηδάκη, Άρης Σπηλιωτόπουλος
Λουκάς Σπηλιωτόπουλος, Άγγελος, Μένια Κούλη, Λίζα Χατζηδάκη, Άρης Σπηλιωτόπουλος

Η έκθεση μέσα από το έργο του Άγγελου και του Σταμάτη Σπανουδάκη, έχει ως στόχο να μεταφέρει ένα μήνυμα:

Σε χρόνια κρίσης οικονομικής αλλά και ηθικής το χρέος της τέχνης σε οποιαδήποτε μορφή της, είναι να μην αλλάξει τον ιερό της σκοπό, να είναι κοντά στον άνθρωπο, στα προβλήματα του, και να ξανά ενεργοποιήσει τις πνευματικές αξίες για να ξαναβρούμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια.

Χρησιμοποιώντας εικόνες από ένα απέραντο σύμπαν, υπερρεαλιστικές νεκρές φύσεις και τοπία, τοποθετημένες μέσα σε ένα μαύρο σκηνικό και σε ένα πλήθος από διάττοντες αστέρες έχει ως αποτέλεσμα να τονίζεται ακόμη περισσότερο το φως που πηγάζει από τα έργα.

Τα έργα του Άγγελου σε αυτή την ατομική έκθεση συνοδεύονται με αποσπάσματα από συνθέσεις του συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη, παρέχοντας μια πλούσια και συναισθηματική πυκνότητα στα έργα.

Οι δύο δυνάμεις της μουσικής και της τέχνης, από δύο σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, προσφέρουν μια απόλυτα εντυπωσιακή και κινηματογραφική εμπειρία.

Τζέλλα Λαγού, Στέλλα Βουλγαράκη, Λιάνα Μαυρουδή, Αλεξάνδρα Μαγαλιού, Τζελίνα Κουκουμέλη, Αντιγόνη Κλέντου, Άλικη Κελαϊδή
Τζέλλα Λαγού, Στέλλα Βουλγαράκη, Λιάνα Μαυρουδή, Αλεξάνδρα Μαγαλιού, Τζελίνα Κουκουμέλη, Αντιγόνη Κλέντου, Άλικη Κελαϊδή

Βιογραφικό καλλιτέχνη

Ο ζωγράφος Άγγελος (Παναγιώτου) γεννήθηκε στην Φαρκαδόνα Τρικάλων, 1943. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ (1962-1967), στο εργαστήρι του Γιώργου Μαυροειδή.

Συνέχισε τις σπουδές του με αλλεπάλληλα εκπαιδευτικά ταξίδια στα μουσεία της Ευρώπης, όπου μελέτησε μεγάλους δασκάλους του παρελθόντος και τις σύγχρονες τάσεις της δυτικής τέχνης.

Από το 1975 μέχρι σήμερα παρουσιάζει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, το Λονδίνο και την Αμερική. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.

Επιμέλεια έκθεσης: Μαρίντια Καφετζοπούλου και Κωνσταντίνος Λεμός