Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη – Yumi Hogan: Λαμπερά εγκαίνια έκθεσης

Ιωσήφ Βαλυράκης (πρώην υπουργός), Γεωργία Σαμαρά, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, Yumi Hogan, Larry Hogan (κυβερνήτης του Maryland) – (φωτο: επάνω)

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα Τέχνης “ΣΤΟart” Κοραή της Εθνικής Ασφαλιστικής τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης της Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη και της Yumi Hogan με τίτλο «Women in the Arts: A Dialogue about Nature and Environment».

gosman 01-logo-PNG-180X170Του: Δημήτρη Γκοσμάνη – dimigos7@gmail.com

Βασίλης Αποστολόπουλος, Θανάσης Παπαθεοδώρου - Ο πρέσβης της Κορέας Soosuk Lim με την σύζυγο του
Βασίλης Αποστολόπουλος, Θανάσης Παπαθεοδώρου – Ο πρέσβης της Νότιας Κορέας Soosuk Lim με την σύζυγο του

Τα εγκαίνια έγιναν με κάθε επισημότητα και παρουσία πολλών και σημαντικών προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Yumi Hogan, Μαρία Ψωμά, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, Σούλα Παπουτσίδη
Yumi Hogan, Μαρία Ψωμά, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, Σούλα Παπουτσίδη

Το «παρών» έδωσαν – μεταξύ άλλων – ο κυβερνήτης του Maryland και σύζυγος της ζωγράφου, Larry Hogan, η Πρόεδρος του National Museum of Women in the Arts της Washington DC, Carol Mathews Laskaris και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Παρών στα εγκαίνια ήταν και ο γ.γ. Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου και ο πρέσβης της Νότιας Κορέας Soosuk Lim με τη σύζυγο του, Kim.

Γιάννης Δεληκωστόπουλος, Μαρίνα Δεληκωστοπούλου, Κλήμης Λάσκαρης
Γιάννης Δεληκωστόπουλος, Μαρίνα Δεληκωστοπούλου, Κλήμης Λάσκαρης

Η κα Mary Mochary, Art Critic Ambassador Senator και former Mayor of Montclair New Jersey, μίλησε για τις δύο καλλιτέχνιδες επισημαίνοντας τους κώδικες και τις προσεγγίσεις της τέχνης τους, το διάλογο τους με τη φύση, η κάθε μια βάσει της κουλτούρας της, η Μίνα της δυτικής και η Υumi της Άπω Ανατολής.

Τζένη Κρεμαστινού, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, Δημήτρης Γκοσμάνης
Τζένη Κρεμαστινού, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, Δημήτρης Γκοσμάνης

Τόνισε επίσης πόσο συμπληρωματική είναι η τέχνη τους από τον «ψίθυρο στην κραυγή» και «από την ηρεμία στην ένταση». Παρούσα, από πλευράς Εθνικής Ασφαλιστικής, η υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας, κυρία Μαρία Κόρακα, ενώ παρευρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής της, Γιάννης Σηφάκης, ο οποίος μίλησε για το μήνυμα της πολιτιστικής ανταλλαγής «Γυναίκες στην Τέχνη» επισημαίνοντας την παγκόσμια διάσταση της τέχνης.

Φωτο: STUDIO PANOULIS

Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη: Συναντά την Yumi Hogan στην ΣΤΟart Κοραή (photos)