Μουσείο Ακρόπολης | Πανηγυρική έναρξη Διαλόγου των Δημοσιογραφικών Ενώσεων (photos)

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος (Πρόεδρος ΠΣΑΤ), Θέμης Μπερεδήμας (Πρόεδρος ΕΣΠΗΤ), Μαρία Αντωνιάδου (Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ), Μουσταφά Αλ Μουγκντάντ (Πρόεδρος Ένωσης Σύριων Δημοσιογράφων), Νασέρ Άμπου Μπακέρ (Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Αράβων Δημοσιογράφων) – (φωτο επάνω)

Στη σκιά της Ακρόπολης κάτω από τον ιερό βράχο ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, κήρυξε την έναρξη του δημοσιογραφικού Διαλόγου των συνδικαλιστικών ενώσεων της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

gosman 01-logo-PNG-180X170Του: Δημήτρη Γκοσμάνη – dimigos7@gmail.com

Κατερίνα Λυμπεροπούλου, Μαρία Αντωνιάδου, Νανά Νταουντάκη, Νίκος Βούτσης, Μάκης Διόγος, Θέμης Μπερεδήμας
Κατερίνα Λυμπεροπούλου (Μέλος ΔΣ Μορφωτικού ΕΣΗΕΑ), Μαρία Αντωνιάδου (Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ), Νανά Νταουντάκη (Μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΑ), Νίκος Βούτσης (Πρόεδρος Βουλής), Μάκης Διόγος (Α΄ Αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΑ), Θέμης Μπερεδήμας (Πρόεδρος ΕΣΠΗΤ)

Η Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου φιλοξένησαν στην Αθήνα το Διάλογο των δημοσιογραφικών ενώσεων της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

Μαρία Αντωνιάδου (Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ)
Μαρία Αντωνιάδου (Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ)

Φέτος συμμετέχουν για πρώτη φορά εκτός από τις δημοσιογραφικές ενώσεις των Μεσογειακών αραβικών χωρών, με επικεφαλής την Ομοσπονδία Αράβων Δημοσιογράφων και οι χώρες της Μαύρης Θάλασσας, με την πολυπληθέστερη δημοσιογραφική ένωση της Ευρώπης, την Ένωση Ρώσων Δημοσιογράφων.

Έλενα Ριζεάκου (Πρόεδρος ΠΟΕΣΥ) - Νασέρ Άμπου Μπακέρ (Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Αράβων Δημοσιογράφων)
Έλενα Ριζεάκου (Πρόεδρος ΠΟΕΣΥ) – Νασέρ Άμπου Μπακέρ (Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Αράβων Δημοσιογράφων)

Οι εργασίες του Διαλόγου των Αθηνών πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ. Οι Έλληνες και οι φιλοξενούμενοι ξένοι συνδικαλιστές δημοσιογράφοι συζήτησαν τα φλέγοντα ζητήματα της δημοσιογραφίας, που διαμορφώνουν τις επαγγελματικές συνθήκες στην περιοχή.

Σταύρος Καπάκος (Πρόεδρος ΕΔΟΕΑΠ), Νίκος Βούτσης (Πρόεδρος Βουλής), Ιάσων Τριανταφυλλίδης (Μέλος ΔΣ Μορφωτικού ΕΣΗΕΑ), Κατερίνα Λυμπεροπούλου (Μέλος ΔΣ Μορφωτικού ΕΣΗΕΑ)
Σταύρος Καπάκος (Πρόεδρος ΕΔΟΕΑΠ), Νίκος Βούτσης (Πρόεδρος Βουλής), Ιάσων Τριανταφυλλίδης (Μέλος ΔΣ Μορφωτικού ΕΣΗΕΑ), Κατερίνα Λυμπεροπούλου (Μέλος ΔΣ Μορφωτικού ΕΣΗΕΑ)

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με τη Διακήρυξη των Αθηνών και τη δημιουργία της περιφερειακής ομάδας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων MED Solidaire, με τη συμμετοχή της Γαλλίας, Πορτογαλίας, Παλαιστίνης, Ρωσίας και Ελλάδας.

Θέμης Μπερεδήμας (Πρόεδρος ΕΣΠΗΤ), Μαρία Αντωνιάδου (Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ), Νίκος Βούτσης (Πρόεδρος Βουλής), Φανή Πετραλιά (Γ.Γ. Μορφωτικού Ιδρύματος ΕΣΗΕΑ)
Θέμης Μπερεδήμας (Πρόεδρος ΕΣΠΗΤ), Μαρία Αντωνιάδου (Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ), Νίκος Βούτσης (Πρόεδρος Βουλής), Φανή Πετραλιά (Γ.Γ. Μορφωτικού Ιδρύματος ΕΣΗΕΑ)

Η αντιπροσωπεία των συμμετεχόντων στο Διάλογο των Αθηνών επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, που τους επιφύλαξε εγκάρδια υποδοχή και χαιρέτισε με θερμά λόγια τη Διακήρυξη των Αθηνών.

Νίκος Στέφος, Σοφία Βούλτεψη, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Νίκος Στέφος (Μέλος Πειθαρχικού ΕΣΗΕΑ), Σοφία Βούλτεψη (Βουλευτής), Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (Βουλευτής)

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στο Διάλογο των Αθηνών επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΕΔΟΕΑΠ, όπου ενημερώθηκαν για τους κινδύνους τους οποίους αντιμετωπίζει το Ταμείο Υγείας και Ασφάλισης των Εργαζομένων στον Τύπο.

Γιώργος Αναστασόπουλος, Πάνος Σόμπολος, Κική Παπά
Γιώργος Αναστασόπουλος (Πρώην Πρόοδος ΕΣΗΕΑ – Αντιπρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου & Πρέσβης της Ελλάδος στην ΟΥΝΕΣΚΟ), Πάνος Σόμπολος (Πρώην Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ), Κική Παπά (Μέλος της ΕΣΗΕΑ)

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε δεκτή η πρόταση του πρώην Προέδρου της ΔΟΔ Τζιμ Μπουμέλα, ο οποίος πρότεινε να δρομολογηθεί με τη στήριξη των δημοσιογραφικών ενώσεων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, εκστρατεία ενημέρωσης για το δίκαιο αγώνα που δίνουν οι σκληρά εργαζόμενοι στον ελληνικό Τύπο για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Φωτο: STUDIO PANOULIS