Τάκης Μαυρωτάς | Παρουσίασε το νέο του βιβλίο στο Μέγαρο Μουσικής (photos)

Τάκης Μαυρωτάς, Αλέκος Φασιανός, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μαρίζα Φασιανού (φωτο επάνω)

Στην κατάμεστη αίθουσα της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Τάκη Μαυρωτά, «Τον λόγο έχει η τέχνη. Εικαστικές καταγραφές 2006-2017», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη και προλογίζουν οι Ελένη Γλυκατζή-Αρβελέρ και η Κική Δημουλά.

gosman 01-logo-PNG-180X170Του: Δημήτρη Γκοσμάνη – dimigos7@gmail.com

Γιάννης Βογανάτσης, Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, Ειρήνη Τσέτη
Γιάννης Βογανάτσης, Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, Ειρήνη Τσέτη
Κωστής Γεωργίου, Φλώρα Γεωργίου, Κώστας Βαρώτσος
Κωστής Γεωργίου, Φλώρα Γεωργίου, Κώστας Βαρώτσος

Για το βιβλίο μίλησαν o Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πρέσβης ε.τ. Γιώργος Γεννηματάς, ο γλύπτης και Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Βαρώτσος, η Πρόεδρος Δ.Σ. Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Λυδία Κονιόρδου, η Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης-Διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, ο ποιητής Θανάσης Νιάρχος και ο ζωγράφος και Ομότιμος Καθηγητής Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Σωτήρης Σόρογκας.

Όλγα Κεφαλογιάννη, Κώστας Τσόκλης - Βαγγέλης Χρόνης, Τατιάνα Σπινάρη Πολλάλη
Όλγα Κεφαλογιάννη, Κώστας Τσόκλης – Βαγγέλης Χρόνης, Τατιάνα Σπινάρη Πολλάλη

O Τάκης Μαυρωτάς είναι από τους ανθρώπους που μάχονται με πείσμα για την πραγμάτωση των ονείρων του και οφείλουμε να του είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά του.

Μαρία Λαιμού, Λίλη Κυρατσούς, Θανάσης Κυρατσούς, Μήτση Ράπτη
Μαρία Λαιμού, Λίλη Κυρατσούς, Θανάσης Κυρατσούς, Μήτση Ράπτη

«Τα περισσότερα δοκίμια γράφτηκαν με την ευκαιρία εκθέσεων που διοργάνωσε ο Τάκης Μαυρωτάς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο Μαυρωτάς διαθέτει γνώση και επίγνωση ότι την τέχνη την προσεγγίζουμε με ταπεινοφροσύνη, με σεβασμό και δεν την εξαντλούμε. Η κρίση του είναι απόσταγμα της πλούσιας εμπειρίας του. Διαθέτει, επίσης, την επινοητική ικανότητα να διακρίνει συζεύξεις ανάμεσα σε ποιητές και ζωγράφους».

Καλλιόπη Παπακωνσταντίνου, Παρή Ράπτη, Ιωάννα Στραγάλη, Τάνια Παπακωνσταντίνου
Καλλιόπη Παπακωνσταντίνου, Παρή Ράπτη, Ιωάννα Στραγάλη, Τάνια Παπακωνσταντίνου

Ο Τάκης Μαυρωτάς είναι διευθυντής Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη και έχει διατελέσει διευθυντής της Πινακοθήκης Πιερίδη, μέλος των Δ.Σ. της Εθνικής Πινακοθήκης, του Ελληνικού Φεστιβάλ, του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και της Εθνικής Επιτροπής Χορηγιών του Υπουργείου Πολιτισμού.